Teklif Al
Hangi Projelerde Çalışalım?
  • Formu Gönderikten Sonra
  • 1

    Gelen bilgiler ışığında sizinle iletişime geçiyoruz.

  • 2

    Proje zamanı ve maliyet tahmininde bulunuyoruz.

  • 3

    Projenizi netleştirmek için sizinle toplantı yapıyoruz.

Web sitesi nedir ?
web sitesi konusunda etkili çözümler

Web Sitesi 

Web Sitesi denince aklımıza dijital dünyaya ilk adım amak gelebilir. Artık web sitesi nedir? sorusu bile neredeyse sorulmamaktadır.

Web sitesi artık günümüzde olmazsa olmaz bir medya unsuru olarak kabul edilmekte ve hayatımızda vazgeçilmez bir mecra halini almıştır. Web sitesi diyince web satfalarından oluşan statik yada dinamik olarak kodlaması yapılan tarayıcılar aracılığı ile ziyaretçilere önceden belirlenen arayüz üzerinden içerik yada çeşitli işlemler yapma imkanı sunan ve bir alan adı kullanılarak erişim sağlanan web projesi aklımıza gelebilir.

web sitesi içeriklerine göre, kodlama diline göre, amaçlarına göre sınıflandırılabildiği gibi online tahsilat yada online satış imkanlarınında olabildiği ticaret platformu şeklinde de yapılandırılabilmektedir.

Web sitesi bileşenleri olarak;

alan adı; .com, .com.tr vb gibi uzantılarla tanıdığımız siteye erişim sağlamayı kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş ve ICANN tarafından yönetilen dünya üzerindeki sistemdir

hosting; Web sayfalarının 7 / 24 tarayıcılardan gelen isteklere yanıt verebilmesi için güçlü internet erişim altyapıları üzerinden servis sağlayan sunucular üzerindeki bölüntülerdir.

web tasarımı; web sitesi, web tasarımı olarakta anılan web sayfalarından oluşan ve genellikle bir web tasarım ajansı tarafından hazırlanan web projesidir. Web tasarımı farklı özellik ve fonksiyonlarda hazırlanabilmektedir.

Web sitesi hazırlanırken çeşitli php, asp, aspx, html vb yazılım dilleri kullanılarak hazırlanabilir. Aynı şekilde web sitesi tasarımıda farklı programlar kullanılarak hazırlanabilmektedir. Ancak günümüzde web sitesi öylesine önemli bir medya unsuru haline gelmiştir ki, web sitesi hızı, içeriği, SEO uyumu gibi farklı uzmanlık alanları gerektiren çok özel projeler halini almıştır. Öyledir ki başarılı bir web sitesi ile tüm dünyaya ulaşmak tüm dünya ile etkileşimde bulunmak mümkündür. Aynı şekilde başarılı bir e-ticaret sitesi ile tüm dünyaya satış yapma imkanıda vardır. Aslında web sitesi denince sınırlarını hayallerin çizdiği bir dünya olarak ifade edebiliriz.

Son dönemde oldukça fazla kullanıcı web sitesi görüntülemek için akıllı telefon kullanmakta bu nedenle de bootstrap kütüphanesi ile web sitesi akıllı telefon ve tüm tarayıcılarda sorunsuz görüntülenebilmektedir.

 

TTR Bilişim Teklif AL Teklif İsteyin
Whatsapp'dan Sor 1