Teklif Al
Hangi Projelerde Çalışalım?
  • Formu Gönderikten Sonra
  • 1

    Gelen bilgiler ışığında sizinle iletişime geçiyoruz.

  • 2

    Proje zamanı ve maliyet tahmininde bulunuyoruz.

  • 3

    Projenizi netleştirmek için sizinle toplantı yapıyoruz.

Web sitesi nedir ?
Web Sitesi Nedir ? Web Sitesi Çeşitleri nelerdir

Web Sitesi Nedir ?

Web sitesi nedir ? diye sorulduğunda ilk akla gelen kimileri için online satış yapılan e-ticaret sitesi, kimileri için ise kurumsal web tasarım olmaktadır.

Ancak web sitesi nedir ? sorusuna genel anlamda internet ağına 7 /24 bağlı sunucular üzerinden yayınlanan web sayfalarından oluşan bir projedir diye genel bir tanımlama yapmak mümkündür.  

Web Sitesine bu açıdan bakıldığında çok farklı amaçlar için hazırlanmış olabilir. E-ticaret için hazırlanmış web sitesi, marka yada bir kampanya için hazırlanmış micro site, kurumsal web sitesi, online tahsilat yapılabilen bir web sitesi, yada son kullanıcılara yönelik hazırlanmış sosyal mecra platformları birer web sitesidir. Bu nedenle web sitesi tanıtım amaçlı yada çeşitli faaliyetlarin, tasarımların yada hesaplamaların yapılabildiği bir platformdur. 

Web Sitesi denince mikro web sitesi, özel fonksiyona sahip web sitesi gibi çeşitler olsada genellikle akla gelen e-ticaret sitesi yada kurumsal web sitesi olmaktadır. 

Web Sitesi Nedir ? sorusunun bir diğer yanıtını ise web sitesinin hazırlandığı altyapıya göre verebiliriz. Web sitesi hazırlanırken bir veritabanına bağlı olmadan yada bir veritabanına bağlı olarak çalışabilir. Eğer bir web sitesi veritabanına bağlı olmadan çalışıyor ise statik web sitesi, eğer bir web sitesii bir veritabanına bağlı olarak çalışıyor ise dinamik web sitesi olarak adlandırılır.

Statik web Sitesi

Statik web sitesi her web sayfasında bulunan içeriğin bir veritabanı üzerinden değil, direk sayfa üzerinden geldiği site çeşididir.Statik web sitesi genellikle htm yada .html uzantılı temel dosya türleri ile oluşturulur. Veritabanı bağlantısı olmadığı için web sitesini yönetecek bir CMS ( web sitesi içerik yönetim sistemi ) de bulunmaz. Daha az verinin tutulduğu sık güncelleme ihtiyacı olmayan siteler için statik web sitesi kullanılabilir. Ancak portal tarzı yada sürekli güncellemeye ihtiyaç duyulan web siteleri statik olarak yapılamaz.

Dinamik web sitesi

Dinamik web sitesi ise tüm içerikleri bir veritabanına kaydedildiği, .asp, .aspx, .php vb yazılım dillleri ile kodlaması yapılmış, bir CMS ( içerik yönetim sistemi ) aracılığı ile web sitesi içeriklerinin giriş ve güncellemelerinin yapıldığı web sitesi çeşididir. Günümüzde neredeyse tüm web siteleri dinamik olarak hazırlanmaktadır. Özellikle kurumsal web tasarım ve e-ticaret siteleri mecburen dinamik web sitesi olarak hazırlanmaktadır. çok fazla sayfa sayısıda olsa dinamik web sitesi ile bu sayfaların yönetimi temel bilgisayar bilgisine sahip biri için bile son derece kolaydır.

 

E-Ticaret Sitesi 

E-Ticaret Sitesi temel olarak ürünlerinizi ve fiyatlarını çevrimiçi sergileyip 7/24 satış yapmanıza imkan veren web sitesi türü olarak tanımlanabilir. E-Ticaret sitesi kullanıcı dostu arayüze sahip olmasının yanında iade politikası vb bir takım yasal bilgilendirme metinlerini de yayınlamak zorundadır. 

Ürünleri yayınladığını e-ticaret sitesi ödeme işlemleri yapılıyor olması sebebiyle 3D secure gibi bir takım güvenli ödeme altyapısı kullanmalıdır. Potansiyel alıcılar varyant denen seçenekler vasıtasıyla satın alacakları ürünlerin renk ve beden gibi alt kırılımlarını da kolayca seçebilmeli aynı zamanda stok durumu, teslimat günü ve kargo şartları ( ücretli kargo yada ücretsiz kargo ) gibi bilgilere de kolayca erişebilmelidir. 

 

TTR Bilişim Teklif AL Teklif İsteyin
Whatsapp'dan Sor 1